اَلاْخْذُ بِاَمْرِنا مَعَنا غَدا فى حَظیرَةِ الْقُدْسِ وَالْمُنْتَظِرُ لِأمْرِنا کَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فى سَبیلِ اللّهِ.
کسى که مطیع فرمان ما باشد در حظیره القدس با ما خواهد بود، و کسى که منتظر امر ما باشد همانند کسى است که در راه خدا به خونش درغلتیده باشد. بحار الانوار، ج 52، ص 123
نپذیرفتن مسئولیتهای پرمخاطره جامعه اسلامی نشانه بیایمانی است
مروری بر تفسیر سوره برائت، آیات 43-45:
امام خامنه ای:
نپذیرفتن مسئولیتهای پرمخاطره جامعه اسلامی نشانه بیایمانی است
آیه دربارهی افراد بهظاهر مسلمانی است که در هنگام اعزام به جنگ تبوک خدمت پیغمبر(صلّیاللهعلیهوآله) آمدند و گفتند: «یا رسولالله! به ما اذن بده که در مدینه بمانیم و به جنگ نیاییم.»... اذن خواستن برای ترک جهاد در موقعیّتی که حضور همه لازم بود، خودْ دلیلی آشکار بر بیایمانی آنان بود. پیغمبر(صلّیاللهعلیهوآله) با اذن دادن به آنها کاری کرد که آنان بیایمانی خود را در خارج هم عملاً ثابت نمایند؛ چراکه وقتی جامعهی اسلامی برای به منزل رساندن بار امانت الهی نیاز به مجاهدت عدّهای از مسلمانان با مال و جان دارد تا بتواند دستاوردهای خود را به نسل بعد تحویل دهد، همه باید بروند و مسئولیّتهای پرمخاطره را بپذیرند، و این مطلبی است که عقل خود آنها و نیز آیاتی از قرآن، که آن را از پیغمبر(صلّیاللهعلیهوآله) شنیده بودند، گواه آن است.
در چنین موقعیّتی اجازه خواستن برای ترک این مسئولیّت عظیم نشان میدهد آنان مردِ عمل به مسئولیّتهای بزرگ نبودهاند؛ لذا در آیهی بعد فوراً میفرماید: آنان که به خدا و روز جزا ایمان آوردهاند، برای معاف شدن از جهاد با مال و جان، از تو اجازه نمیخواهند: «لا یَسْتَأْذِنُکَ الَّذینَ یُؤْمِنُونَ بِاللهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ أَنْ یُجاهِدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ».